Mt. Blanc bestigning – 6 dage


At nå toppen af Mt. Blanc i 4808 meters højde er for mange en eventyrlig drøm – gør drømmen til virkelighed og få en oplevelse for livet.
.
Forudsætninger
For at gennemføre bestigningen af Mt. Blanc kræves en meget god fysisk form og en god akklimatisering inden opstigningen. Ruten er ikke teknisk svær, men udfordringen ligger i den lange distance i stor højde og risikoen på gletscheren, hvis vejret bliver dårligt. Kroppen må have chance for at vænne sig til højden og mindre ilt. De første par dage vil vi derfor bruge på akklimatisering med lettere topbestigninger og træning med cramponer og isøkser.
.
Nedenfor er et eksempel på et forløb skitseret:

1. dag

* Vi samles kl 08.00 og går ugens program igennem.
* Klargøring af udstyr – samt evt. leje af udstyr – i Chamonix.
* Tilgang fra topstationen af Le Tour til Albert 1’er hytten 2702 m.
* Sne og istræning på gletscheren, isøkse- og cramponteknik.
* Højdeakklimatisering på gletscheren.
* Overnatning i hytten på sovesal med halvpension.

.
2. dag

* Tidlig start bestigning af alpintoppe som eks. Petite Fourche 3619 m  og Téde Blanche 3429 m.
* Øve isøkse-, crampon- og rebteknik.
* Højdeakklimatisering på gletscheren.
* Når vi kommer fra toppen går vi til Cabane du Trient på 3170m.
* Overnatning i hytten på sovesal med halvpension.

.3. dag

* Tidlig start bestigning af Aiguille du Tour 3542m.
* Højdeakklimatisering på gletscheren.
* Når vi kommer fra toppen går vi ned og tager liften ned til Le Tour.
* Overnatning i dalen i Chamonix.

.
4., 5. og 6. dag er sat af til topbestigningen

4., 5. og 6. dag er sat af til topbestigningen
 Guiden vælger den rute der passer bedst til deltagerne, så de har størst mulighed for at nå toppen.
Efter en god nat i dalen skal vi nu begynde topbestigningen. Først tager vi lift og tog til Nid d’Aigle. Herfra begynder vandringen som senere bliver til klatring op til nogle af hytterne. Tete Rousse (3167m) eller Goutière (3810m)

Da denne type af klatring er afhængig af vejret er det vigtigt at planlæge et par alternative topdage for at maximere muligheden for at nå toppen. Dette er topdagen, men er vejret ikke med os kan vi vente en dag. På topdagen går vi fra hytten før solopgang. Det første stykke er med pandelampe på. Vi passerer Dome de Goutière på 4300m og laver dermed en 4000m top på vej op. Derefter følger vi den klassiske smalle Bossons Ridge som leder os op til toppen. Efter at vi har nydt udsigten fra toppen, så længe vejret tillader det, begynder vi nedstigningen. Normalt går vi ned til toget og tager det ned samme dag.

Hvis vi kommer ned på dag 5 bliver dette en extra dag, hvor vi kan sove længe og se på Chamonix by. For dem som har lyst er bjergguiden der, og vi kan lave en dag med klippeklatring, på nogle af de mange klipper i dalen.
:


Guide og antal deltagere
Turen vil blive gennemført med Søren Svinth, certificeret Mountain Guide IFMGA – UIAGM
Antal guider pr. deltager er 1:1 eller 1:2 i 6 dage.
.
Tid
Juni til september efter nærmere aftale

 

Antal deltagere
1 eller 2 personer

 

Pris
kr. 20.800,- pr. person ved 2 personer.

kr. 32.500,- for 1 person.
.
Betalingsbetingelser
.
Nærmere info vil blive tilsendt efter tilmelding via mail.
.
I turprisen indgår
Bjergguide og undervisning i 6 dage
Alt sikkerhedsudstyr for gruppen:
hjelm, sele, reb og karabiner m.v.
Lokal transport.
Overnatning i bjerghytter
Forplejning i bjerghytter med halvpension
Liftbilletter
.
Turprisen er excl.
Transport til og fra Chamonix.
Overnatning i dalen i Chamonix.
Forsikring
.
Udstyrsliste
Nedenfor er anført udstyr man normalt har med på alpine ture. Det er naturligvis meget individuelt, hvor meget og hvor hurtigt man fryser. Det er meget vigtigt, at man hele tiden tilpasser kroppen de forhold, den arbejder under. Det er vigtigt, hurtigt at kunne komme til yderligere tøj, når man er i bjergene – hue, handsker m.v. skal ligge øverst i rygsækken. Det er også vigtigt at beskytte sig mod solen – gode solbriller og solcreme med høj faktor. Det er ligeledes vigtigt, at tøjlagene kan kombineres, så man har flere tynde lag frem for et tykt.
.
Tøj
Svedtransporterende inderlag, isolerende mellemlag og vind-, vandtæt / vandafvisende og åndende yderlag til hele kroppen (Goretex el.lign). Varm jakke (dun eller fiber) tyk fleece. Medbring også gerne et sæt varme handsker eller luffer og et sæt tynde handsker. Hue, pandebånd og to forskellige par strømper / sokker, passende til dine støvler.
..
Udstyrsliste
.
Har du spørgsmål så kontakt Søren Svinth