Haute Route

Haute Route Chamonix til Zermatt den klassiske alpine ski travers

Den legendariske høje rute mellem Chamonix og Zermatt blev gået helt tilbage til 1911. En tur som tager dig gennem nogle af de smukkeste områder i alperne.  Lange dage med hårdt arbejde der belønnes med stærke naturoplevelser. Det er en fantastisk tur at gennemføre. Vi går den mest klassiske og populære rute via Verbier. Det er den rute der giver os størst chance for at gennemføre turen under vekslende vejr forhold. Det kræver held med vejret at fuldføre turen i et stræk. Uanset hvad er det en uge med masser af nye indtryk og uforglemmelige minder! Vi bor på bemandede bjerghytter med madservering, så vi kan gå med en let rygsæk. Vi kommer nogle steder til at udnytte lifter for hurtigt at vinde højde og nogle steder tager vi bus eller taxi for at komme gennem de dale der ikke ligger sne i.

Private grupper der kunne tænke sig at lave andre varianter af Haute Route er velkomne til at kontakte Søren Svinth.

Fysik og erfaring

Du må have en god til meget god off-piste teknik i forskellige typer sne og have lidt erfaring i at gå med skind. Ingen af dagene er ekstremt lange, men det kræver alligevel en god kondition og udholdenhed for at kunne gå og køre på ski i 7 dage med en rygsæk. Nogle dage er 8 – 9 timer og over 1000 højdemeter.

Guide og antal deltagere

Turen vil blive gennemført med Søren Svinth, certificeret Mountain Guide UIAGM.
Vi tager kun 3 til 6 skiløbere pr. guide på denne tur..

Program for ugen

Følgende program er et normalt uge program. Efter som vi bevæger os på højde ofte over 3000 meter kan det være nødvendigt at ændre i programmet og etaperne efter vejret og forholdene i bjergene.

1. Dag (søndag). Forberedelse skidag i Chamonix området.
Vi laver en kortere skitur, hvor vi afprøver alt udstyret og om vi har det rigtige med. Og frem for alt får vi en god skioplevelse i det smukke Mt Blanc massiv. Vi kommer ned i dalen i Chamonix igen og får en god nats søvn så vi er klar til de næste 6 dages udfordringer.

2. Dag (mandag). Fra Grands Montets (Argentiere) – Cabane du Trient
Det er første dag på turen mod Zermatt , vi har pakket vores rygsække aftenen før og tager en tidlig lift til toppen af Grands Montets. Herfra har vi en relativ lang dag mod Cabane du Trient. Vi krydser over Col du Passon og går op til hytten i 3170m. hvor vi sover første nat. Hytten ligger meget fint med en utrolig udsigt. Ca. 8 timer i alt.

3. Dag (tirsdag). Cabane de Trient – Cabane du Prafleuri
Efter morgenmad har vi et langt godt løb foran os ned gennem Val d´Arpette til byen Champex-Lac i 1466m. Derfra tager vi en taxi til Le Chable nedenfor skisportsstedet Verbier. Vi tager lifterne igennem terrænet og starter vores skitur mod Prafleuri hytten. Ca. 8-9 timer i alt.

4. Dag (onsdag). Cabane de Prafleuri – Cabane des Dix
Fra Prafleury hytten går vi op til Col de Roux 2804m. Derefter kører vi ned til La Barma så via Lac des Dix op mod Dix hytten der er flot placeret under den stejle nordside på Mont Blanc du Cheillon. Det tager ca. 5 timer i alt.

5. Dag (torsdag). Cabane des Dix – Cabana Vignettes via Pigne d´Arolla
I dag er en temmelig hård dag. Vi skal op over Pigne d’Arolla 3790m, der er turens højeste top.  Det tager ca. 4 timer opad at nå toppen af Pigne d’Arolla. En meget imponerende tur op af gletsjeren Tsena Reifen. Fra toppen går det ned til Cabana Vignettes.

6. Dag (fredag). Cabana Vignettes – Cabane de Bertol
Denne dag er lidt en variant på Haute Route, for dels at få en ekstra dag, men også for at slippe for en meget lang sidste dag. Turen går over Mt Collon gletsjeren og op til Col de L´Evêque. Så videre mod Cabane de Bertol. En dag på ca. 7 timer.

7. Dag (lørdag). Cabane de Bertol – Zermatt – Chamonix
Sidste etape på turen fører os over Tete Blanche 3710m turens næsthøjeste punkt. Vi er nu omringet af Valais’ imponerende 4000m toppe. Fra toppen er der fantastisk skiløb nedover Stöckli gletsjeren mod Zermatt. En fantastisk flot afslutning på en super skitur i alperne. Vi kører fra Zermatt tilbage til Chamonix med taxi. Ca. 6 timer til Zermatt.

Udstyr

Nærmere info og en udstyrsliste vil blive tilsendt ved tilmelding. Her er nævnt en del af udstyret til Haute Route.

Tøj: Normalt skitøj, Lag på lag princip. Langt undertøj, fleece, Goretex jakke & buks, varme handsker, hue
Udstyr: Alpine ski med randonnée bindinger, skind + skarejern, solbriller, goggles, solcreme, 30-40 l rygsæk.

I turprisen indgår

Professionel vejledning og instruktion af Autoriseret Bjergguide UIAGM / IFMGA i 7 dage.
Alt lavine og sikkerheds udrustning for gruppen: transceiver, skovl, lavinesonde, sele, reb, karabiner m.v.
5 nætters overnatning på bjerghytter med halvpension.
Alt lokal transport og taxi fra Zermatt til Chamonix

I turprisen indgår ikke

Frokost og drikkevarer.
Personligt skiudstyr.
Forsikring for offpist skiløb

2 nætters overnatning i Chamonix
Transport til / fra Chamonix.

Liftkort

Pris

Kr. 16.800,- pr. person

Husk: Betalingsbetingelser

Tid

Turene gennemføres fra midt marts til midt maj.

Interesseret?

… kontakt Søren Svinth: soren.svinth@bjergguiderne.dk

Har du spørgsmål så kontakt Søren Svinth