Offpistskiløb i Japan

Offpistskiløb i Japan – Puddersne, Sushi og Onsen(bad i varme kilder)

Pudder, god mad, bad i naturlige varme kilder og ski-eventyr i den smukke skov er det der venter os på Hokkaido i Japan. Hokkaido er den nordligste ø i Japan og takket være kolde vinde fra Sibirien og det nordlige Kina kommer her utrolige mængder sne hver vinter. Statistikken viser, at det sner ca. 15 meter pr. sæson. Som om det ikke var nok, har det de seneste 5 år sneet hver dag i december måned. Så pak skibrillerne og de brede ski og følg med os til pudder-mekka i Japan.

En ski-safari omkring Hokkaido

Vores mål med rejsen er at besøge flere forskellige skiområder og plukke det bedste ud. Afstanden mellem mange af områderne er ganske kort og køretiden mellem Niseko området og området omkring Furano er ca. 3,5 time.

Pudder fra liften krydret med topture for at nå de bedste nedkørsler

Det er muligt at køre uberørt pudder fra liften hver dag, hvis man blot vælger det rigtige skiområde, men vi får meget mere ud af det, hvis vi har fleksibilitet til at gå op på toppene rundt omkring skiområderne eller gå tilbage fra nogle af de mange fine nedkørsler, som ikke slutter ved liften. Derfor skal alle deltagere have ski med turbindingerne og skind. Hvis I er en gruppe, der ønsker denne rejse uden at gå på skind er det muligt at tilpasse det efter jeres ønsker.

Om Hokkaido

Hokkaido er Japans nordligste ø og nås lettest via 1,5 times indenrigsflygning fra Tokyo selvom der findes en biltunnel til hovedøen. Hokkaido er på størrelse med 2 gange Schweiz. Sapporo, der er den største by på Hokkaido, er måske mest kendt takket være vinter OL 1972. Hokkaido er Japans førende landbrugsområde. Der findes mange øde skove på Hokkaido og øen er den del af Japan, der er mindst befolket selvom antallet af indbyggere på øen er ca. 5,7 mill.
Der findes 6 nationalparker og 12 naturreservater og øen er et populært rejsemål for japanere især om sommeren.
På øen findes totalt over 80 skiområder og selvom mange af disse er små og har lifter, som ikke er noget særligt, findes der meget godt skiløb.

Forudsætninger

Nedkørslerne er generelt forholdsvis nemme og takket være al den fine nysne ikke så krævende sammenlignet med offpistskiløb i alperne. Du må dog have erfaring i at køre offpist fra tidligere. Det du behøver at kunne for at gå på fæller kan vi lære dig på stedet, hvis bare du har køreteknik. Hvor fysisk krævende topturene skal være, tilpasser vi til gruppen.

Ski

Hvis du ikke har egne ski, så anbefaler vi dig at leje udstyret hjemmefra, da det rent logistisk kan være svært at aflevere dem tilbage på samme sted, hvor du lejede dem i Japan.

Skal jeg have skituringsbindinger og skind?
Dette er ikke en topturs-rejse og vi kører 99% direkte fra lifterne.
Trods dette ser vi gerne, at du har skituringsbindinger på dine ski og skind for at få bedre fleksibilitet og opnå det beste skiløb. Det kan f.eks. være at vi skal gå tilbage 1 eller 2 km på fladt underlag efter at have kørt dagens sidste nedkørsel – eller at vi skal gå opad 10 min. for at komme til et ekstra godt sted.
Vi anbefaler en ski-bredde på ca. 100 mm på midten, med en stabil skituringsbinding.

Behøver man visa til Japan?

Nej

Program for rejsen

Følgende program beskriver rejsen i store træk.
Antal dage kan tilpasses for deltagere, der tilmelder sig som en gruppe.
Hvilke skiområder, vi tager hvilke dage, afhænger af hvor sneen er god.

Dag 1
Rejsedag. Afrejse fra Skandinavien / Europa.
Det er denne dag som angives som dato ved booking.

Dag 2
Ankomst til Sapporo og derfra videre med bil/minibus til Niseko.

Samling på Chitose kl. 16.00

Dag 3
Første skidag, hvor vi gør os bekendt med pudderskiløbet i Niseko/Hirafu. Vi udforsker alle gode snerender og gryder på alle sider af bjerget. Vi starter med undervisning i brug af lavineudstyret. Efter skiløbet gør det godt med en kold øl i den nærliggende Onsen. Ikke mange ting kan måle sig med at ligge i en naturlig varm kilde og kigge på snefaldet efter en god skidag.

Dag 4
Forhåbentlig har trætheden fra rejsen fortaget sig, så vi kan øge tempoet lidt. Der findes mange gode områder nær Niseko og det kan være værd at besøge nogle af dem allerede i dag. Vi køre videre mod Kiroro og sover i Otaru.

Dag 5
Offpist skiløb i Kiroro står på dagsordenen og vi sover i Otaru.

Dag 6
Mere Offpist skiløb i Kiroro inden vi bevæger os mod Furano.

Dag 7
Første dag i området omkring Furano. Her ligger toppene og området på højde med Niseko og selvom faldhøjden er den samme, er sneen ofte tørrere og luften koldere. Her findes også varme kilder og udsøgt mad.

Dag 8
I dette område er der også mulighed for topture såvel som liftbaseret offpist skiløb. Vi tager dagene som de kommer og tilpasser os efter gruppens ønsker og vejrforhold.

Dag 9
Vores 7. og sidste skidag. Efter skiløbet tager vi afsted mod Sapporo, hvor vi spiser aftensmad og sover den sidste nat.

Dag 10
Hjemrejse.
For dem som vil og har tid anbefaler vi at blive nogle dag i Tokyo på vejen hjem.

Udstyr

Du behøver følgende personligt udstyr (dette indgår ikke i rejsens pris):

 • Skiudstyr
 • Ski med bindinger til skitouring og skind.
 • Rygsæk

Følgende er med i prisen

 • Professionel vejledning og instruktion af Autoriseret Bjergguide UIAGM/IFMGA
 • Sikkerhedsudstyr til offpist-skiløb (transceiver, spade og sonde)
 • Logi incl. morgenmad i 8 nætter (dele doppeltværelse på hotel og nogle nætter på traditionelt japansk pensionat).
 • Alt transport ifølge program

Følgende er ikke med i prisen

 • Liftkort ( koster ca. kr. 250-450,- pr. dag afhængig af området)
 • Flybillet til og fra Sapporo
 • Frokost og aftensmad
 • Forsikring for offpist skiløb

Antal dage: 7 dages skiløb og overnatning 8 nætter.

Tilmelding

Turen bliver gennemført i samarbejde med Mountain Guide Travel.

Hvis der er spørgsmål angående tilmelding og betaling kontakt venligst bjergguiderne.dk

Gruppestørrelse: 5-6 personer

Pris

kr. 19.500,-